Pentax K-1 + D-FA 28-105mm f/3.5-5.6 WR Kit

Pamatinformācija

  • 36,4 megapikseļu pilnkadra CMOS sensors
  • Korpusā ietverta 5 asu stabilizācija
  • Sensora jutība līdz ISO 204 800
  • 25 krustenisko punktu fokusēšanas sensors
  • Iebūvēta Wi‑Fi, GPS un Astrotracer funkcija

Prece ir arhivēta

Pentax K-1 + D-FA 28-105mm f/3.5-5.6 WR Kit Pentax K-1 + D-FA 28-105mm f/3.5-5.6 WR Kit Pentax K-1 + D-FA 28-105mm f/3.5-5.6 WR Kit Pentax K-1 + D-FA 28-105mm f/3.5-5.6 WR Kit Pentax K-1 + D-FA 28-105mm f/3.5-5.6 WR Kit Pentax K-1 + D-FA 28-105mm f/3.5-5.6 WR Kit Pentax K-1 + D-FA 28-105mm f/3.5-5.6 WR Kit Pentax K-1 + D-FA 28-105mm f/3.5-5.6 WR Kit
Pentax K-1 korpuss
+ Pentax D-FA 28-105mm f/3.5-5.6 ED DC WR objektīvs


  • Aptuveni 36,4 megapikseļi
  • 35 mm pilnkadra formāta CMOS sensors
  • 5 asu, 5 slēdža soļu iebūvēts vibrāciju samazināšanas (SR) mehānisms
  • Pikseļu izšķirtspējas nobīde
  • ISO 204 800
  • Jaunizstrādāts attēlu apstrādes procesors PRIME IV
  • Elastīgi noliecams LCD monitors
  • AA filtra imitētājs
  • Jauna AF sistēma SAFOX 12
  • Iebūvēts Wi-Fi savienojums, GPS modulis un funkcija Astrotracer


Esot vadošajam vienobjektīva spoguļkameru ražotājam jau vairāk nekā 50 gadu garumā, PENTAX ir vienmēr ļoti rūpīgi pievērsies šim jautājumam un sniedzis gudrus risinājumus oriģinālu tehnoloģiju veidā. Tas ir stāsts par nebeidzamām inovācijām un attīstību.
Balstoties uz šo gadu laikā uzkrāto pieredzi un kompetenci, PENTAX tagad piedāvā galīgo risinājumu — jauno 35 mm pilnkadra vienobjektīva spoguļkameru PENTAX K‑1. Lepni nesot savā nosaukumā skaitli “1”, modelis K‑1 ir atzīts par augstu novērtētās PENTAX K sērijas flagmani.
Mantojusi PENTAX tradicionālo kompakto, izturīgo korpusa dizainu, kamera K‑1 pievieno būtiskas īpašības tās 35 mm pilnkadra formātam, tajā skaitā progresīvas augstas izšķirtspējas tehnoloģijas, kas aizgūtas no PENTAX vidējā formāta modeļu izstrādes, plašu ekskluzīvu uzņemšanas funkciju klāstu un ievērojamas pielāgošanās spējas darbam dažādos apkārtējās vides apstākļos.
PENTAX K‑1 pilnībā attaisno savu nosaukumu un iezīmē jaunu laikmetu 35 mm pilnkadra vienobjektīva spoguļkameru izstrādē.

35mm pilnkadra CMOS attēla sensors 
Kamera K-1 ietver sevī jaunizstrādātu 35 mm pilnkadra CMOS attēla sensoru, kas nodrošina K bajonetes vienobjektīva spoguļkamerām raksturīgo augsto attēla kvalitāti. Pateicoties lielajam attēlveidošanas apgabalam un platajam pikseļa solim, šis lielā pikseļu skaita sensors nodrošina dzīvīgus, reālistiskus attēlus ar bagātīgu gradāciju un minimālu trokšņu līmeni. Tā seklais asuma dziļums ļauj kontrolēt dziļuma sajūtu un bokē (defokusēšanas) efektu pēc savas izvēles.
Pateicoties aptuveni 36,4 efektīvajiem megapikseļiem, kamera K‑1 ļauj iegūt elpu aizraujošus, reālistiskus attēlus — tādus, kas burtiski sagūsta skatītāja iztēli. Tās izcilā izšķiršanas spēja notver ikvienu attāla koka lapu vai ūdens šalts pilienu vissmalkākajā detalizācijā. Tā kā kamera nodrošina pietiekami lielus attēla datus teicamas kvalitātes A2 izmēra izdrukai (300 dpi izšķirtspējā), lietotājam tiek nodrošināta liela elastība attēla komponēšanā, ļaujot attēlu apcirpt uzņemšanas laikā vai arī apgriezt to pēcapstrādes gaitā. Pateicoties lielu datu apjomu apstrādei ar tās 14 bitu attēlu apstrādes sistēmu, kamera K‑1 ļauj iegūt skaistus attēlus ar bagātīgu gradāciju.    
     
Konstrukcija bez AA filtra labākai izšķiršanas spējai
Optiskais kropļojumnovērses (Anti-Aliasing — AA) filtrs ietekmē kameras attēla izšķiršanas spēju, kaut arī palīdz samazināt muarē (moiré) efektu un nepareizu krāsu atveidi. Kamera K‑1 izmanto konstrukciju bez AA filtra, kas optimizē tās lielā pikseļu skaita attēla sensora izšķiršanas spēju.

Attēlveidošanas procesors PRIME IV
Kamera K-1 ir apgādāta ar jaunizstrādātu attēlveidošanas procesoru PRIME IV. Salīdzinājumā ar iepriekšējo versiju PRIME III tas ir būtiski uzlabots augstas izšķirtspējas attēlu apstrādei, vienlaikus palielinot darba frekvenci par aptuveni 50 procentiem. Turklāt ir pilnveidots tā trokšņu apstrādes algoritms, kas ļauj tvert pievilcīgus, precīzas gradācijas attēlus pie augstākiem gaismjutības iestatījumiem. Modernizēta ainu analīzes sistēma apvienojumā ar jaunajām attēla apstrādes funkcijām palīdz uzlabot attēlu reproducēšanas precizitāti un uzticamību.    
      
Superaugsta jutība ISO 204 800 un pārsteidzoša attēla izšķirtspēja
Pilnībā izmantojot priekšrocības, ko sniedz attēla sensora trokšņu noturīgā darbība un attēlveidošanas procesors PRIME IV, kamera K‑1 nodrošina augstāko jutību ISO 204 800 (pie standarta izvades jutīguma). Tas ne tikai nodrošina augstas izšķirtspējas attēlus bez krasiem krāsu toņu lēcieniem un graudainības pie augstiem jutības iestatījumiem, bet arī uzlabo attēlu kvalitāti zemas jutības diapazonā. Ļaujot paaugstināt jutīguma līmeni un uzņemt attēlus tādā pašā kvalitātē kā pie zemākiem jutības iestatījumiem, kamera K‑1 patiesi paplašina fotogrāfijas izteiksmes robežas.

Pikseļu izšķirtspējas nobīdes sistēma
Pastiprināta ar vibrāciju samazināšanas (Shake Reduction — SR) mehānismu kameras K‑1 pikseļu izšķirtspējas nobīdes sistēma (Pixel Shit Resolution System) uzņem vienas un tās pašas ainas četrus secīgus attēlus, nobīdot attēla sensoru par vienu pikseli katrā kadrā, un pēc tam apvieno tos vienā superaugstas izšķirtspējas saliktā attēlā. Atšķirībā no tradicionālās Bayer sistēmas šī inovatīvā tehnoloģija katram pikselim nodrošina visus RGB krāsu datus, kas ļauj iegūt burvīgus attēlus daudz reālistiskākās krāsās un precīzākā detalizācijā bez jebkādiem nepareiziem krāsu toņiem. Turklāt šī sistēma līdz minimumam samazina trokšņus pie augstas jutības iestatījumiem. Atšķirība attēla kvalitātē ir redzama uzreiz — pat bez uzņemtā attēla palielināšanas datora ekrānā vai izdrukas lielizmēra formātā. Pikseļu izšķirtspējas nobīdes sistēmas uzņemtos attēlus var saglabāt RAW formāta failos. Failus varat izveidot kamerā, kamēr regulējat dažādus parametrus vai ieslēdzat/izslēdzat pikseļu izšķirtspējas nobīdes efektu jauna attēla izveidei.        
    
AA filtra imitētājs
PENTAX oriģinālais kropļojumnovērses (AA) filtra imitētājs izmanto kameras vibrāciju samazināšanas (SR) mehānismu, lai piemērotu mikroskopiskas vibrācijas attēla sensoram, kas efektīvi samazina muarē (moiré) efektu un nepareizu krāsu atveidi gar kadra malām — tipiska problēma, fotografējot objektus ar ļoti sīku rakstu. Kamera K‑1 ļauj jums patiesi īstenot savas radošās ieceres uzņemtajos attēlos, sniedzot iespēju imitēt AA filtra efektu labi sabalansētiem attēliem vai lietot režīmu bez AA filtra uzlabotai izšķiršanas spējai.

Kameras korpusā ietverts vibrāciju samazināšanas mehānisms SR II
PENTAX oriģinālais sensora nobīdes tipa vibrāciju samazināšanas mehānisms tika uzlabots, lai nodrošinātu optimālu kompensāciju visu veidu objektīviem, ko izmanto attēlu uzņemšanā, kameru turot rokās. Jaunās paaudzes stabilizācijas tehnoloģija (Shake Reduction II) izmanto piecu asu mehānismu, lai kompensētu kameras vibrācijas, ko izraisa horizontālas un vertikālas nobīdes (raksturīgas makro fotogrāfijā). Papildus rotācijas un nolieces kustības radītu kameras vibrāciju izlīdzināšanai šī sistēma kompensē arī sasveres kustības izraisītu kameras drebēšanu, ar ko ir sarežģīti tikt galā objektīvos ietvertajiem vibrāciju samazināšanas mehānismiem. Līdzko kamera ir ieslēgta, SRII bloks tiek vadīts ar teicamu precizitāti un nodrošina plašu kompensācijas diapazonu — līdz pieciem slēdža soļiem — paplašinātām attēlu uzņemšanas iespējām, kameru turot rokās.

Palīgizgaismojums
Četras darba palīggaismas ir stratēģiski izvietotas ap kameras korpusu: objektīva stiprinājuma augšējā daļā, aiz LCD monitora, pie atmiņas kartes slota un pie kabeļa slēdža kontakta. Šīs gaismas varat ieslēgt, nospiežot apgaismojuma pogu, un tādējādi atvieglot objektīva un atmiņas kartes nomaiņu, vadības pogas lietošanu, kā arī tālvadības kabeļa piestiprināšanu vai noņemšanu. Šāds risinājums garantē efektīvāku un ērtāku darbu, uzņemot nakts skatus ārpus telpām vai vāji apgaismotus objektus iekštelpās.   

Augsti precīza AE/AF darbība pie -3 EV apgaismojuma
Pie apgaismojuma līmeņa -3 EV ir sarežģīti saskatīt objektu ar neapbruņotu aci un gandrīz neiespējami veikt precīzu manuālo fokusēšanu. Kamera K‑1 nodrošina augsti precīzu automātiskās ekspozīcijas (AE) un autofokusa (AF) darbību pat šāda vāja apgaismojuma apstākļos. Pateicoties uzlabotam algoritmam, ir ievērojami samazināts laiks slikti izgaismotu objektu automātiskai fokusēšanai. Apvienojumā ar tās superaugstās izšķirtspējas attēlveidošanas jaudu K‑1 nodrošina izcilu attēlu uzņemšanas sniegumu tumšās vietās.

Putekļu un laika apstākļu droša konstrukcija
Kameras K‑1 87 blīvējuma daļas un papildu bateriju bloka (Battery Grip D‑BG6) ūdensdrošais korpuss novērš ūdens un putekļu iekļūšanu to iekšienē. Kamera K‑1 kopā ar pievienotu AW vai WR sērijas objektīvu veido ievērības cienīgu digitālās attēlveidošanas sistēmu, kas ir pilnībā noturīga pret apkārtējās vides nelabvēlīgo faktoru ietekmi.

-10°C aukstumizturīga konstrukcija
Paredzot kameras lietošanu aukstos laika apstākļos, PENTAX ir pakļāvis K‑1 stingrai testēšanai apkārtējās vides temperatūrā -10°C un apkopojis lielu datu apjomu attiecībā uz darbības precizitāti, reaģēšanas laiku, mehānismu un shēmu stabilitāti, kā arī akumulatoru baterijas sprieguma svārstībām. Rezultātā kamera K‑1 nodrošina stabilu un uzticamu darbību pat ļoti zemā temperatūrā.

Putekļu noņemšanas mehānisms Dust Removal II
Šis inovatīvais mehānisms, izmantojot tā pjezoelektrisko elementu, piemēro ultraskaņas vibrācijas attēla sensora priekšā izvietotajam optiskajam stikla panelim. Šādā veidā tas efektīvi noņem visas attēla sensora virsmai pieķērušās putekļu daļiņas un novērš kaitinošo putekļu punktu parādīšanos uzņemtajā attēlā.  

Īpaši izturīgs slēdža bloks 
Daudzskaitlīgu stingru veiktspējas testu rezultātā kameras K‑1 slēdža bloks ir apliecinājis savu izcilo izturīgumu — 300 000 atbrīvošanas reizes. Tas garantē teicamu darbības precizitāti un ārkārtīgu izturību, kas nepieciešama precīzos profesionālā līmeņa darbos.  

SAFOX 12 
Kamerai K-1 ir paplašināts AF kadrs, kas atvieglo attēla iekomponēšanu lielajā 35 mm pilnkadra attēla laukumā. Pateicoties jaunā sensora moduļa SAFOX 12 AF izstrādei, tās AF apgabals ir aptuveni par 40% plašāks, salīdzinot ar tradicionālo AF kadru. Lai kompaktā korpusā ietvertu garāku optisko ceļu, kas nepieciešams paplašinātam AF apgabalam, kamera K‑1 ir apgādāta ar inovatīvu, efektīvu optisko konstrukciju, kas nodrošina ienākošās gaismas atgriešanu AF modulī. Pateicoties kondensatora objektīva optimizācijai, tiek nodrošināts arī palielināts AF sensora punktu skaits (kopā 33). Šis tehnoloģiski progresīvais AF modulis ļauj nodrošināt gan kompaktus kameras izmērus, gan izcilu attēlveidošanas sniegumu.  

33 punktu AF sistēma ar 25 krusteniska veida sensoriem 
Kameras K-1 sarežģītajai 33 punktu AF sistēmai ir augsta blīvuma AF sensoru izkārtojums, kas ļauj efektīvi monitorēt kritiskos attēla laukuma apgabalus, bet 25 krusteniska veida sensori nodrošina īpaši precīzu objekta fokusēšanu.
Trīs centrālie sensori ir paredzēti f/2,8 objektīva gaismas plūsmas uztveršanai, nodrošinot ļoti precīzu automātisko fokusēšanu. Lietojot ātrdarbīgu objektīvu ar seklu asuma dziļumu, šie sensori var ievērojami uzlabot fokusēšanās precizitāti.

Full HD filmas
Kamera K-1 ieraksta dzīvīga un reālistiska izskata filmas. Pateicoties 35 mm pilnkadra dizaina nodrošinātajam seklajam asuma dziļumam, šī kamera ļauj iegūt pievilcīgu bokē (fona izpludinājuma) efektu. Turklāt skaņu varat ierakstīt stereo formātā, izmantojot stereo mikrofonu (komercprodukts, nav iekļauts kameras K‑1 komplektācijā) vai kontrolēt to ieraksta laikā, lietojot austiņas (komercprodukts, nav iekļauts kameras K‑1 komplektācijā).

Viegli pozicionējams LCD monitors
Tiecoties izlīdzināt fotogrāfa redzes līniju ar kameras optisko asi, vienlaikus nodrošinot elastīgas leņķa regulēšanas iespējas, PENTAX ir apgādājis kameru K‑1 ar ideālu LCD monitoru — inovatīvs mehānisms balsta monitoru, izmantojot četras atsaites. Šis monitors, atšķirībā no standarta monitoriem, ir atrisinājis divus sarežģītus uzdevumus: nekādas novirzes no optiskās ass un neierobežotas noliekšanas iespējas visos virzienos. Turklāt varat pat ekrānu atlocīt aptuveni 90 grādu leņķī uz augšu zema skata leņķa un jostas līmeņa fotogrāfijai.

Automātiska horizonta korekcija un kompozīcijas regulēšana
Izmantojot vibrāciju samazināšanas (SR) mehānisma sniegtās priekšrocības, kamera K‑1 palīdz komponēt labi sabalansētus, nevainojamus attēlus. Automātiskās horizonta korekcijas (Auto Horizon Correction) funkcija pagriež attēla sensoru, kas kompensē kameras horizontālu sasveri, — īpaši noderīgi attēlu uzņemšanā, kameru turot rokās. Kompozīcijas regulēšanas (Composition Adjustment) funkcija savukārt ļauj veikt ļoti sīkas attēla kompozīcijas korekcijas, izmantojot attēla sensora nobīdi. Šī funkcija ir parocīga, kad uzņemat attēlus tiešā skata režīmā, lietojot statīvu.  
     
Digitāls līmeņrādis
Kameras K-1 digitālais līmeņrādis attēlo skalas iedaļas skatu meklētāja labajā pusē un apakšējā daļā, kas parāda kameras horizontālu vai vertikālu nolieci, ļaujot apstiprināt horizontālu un vertikālu objekta izlīdzinājumu, neatraujot skatienu no objekta. Digitālo līmeņrādi iespējams arī attēlot LCD monitorā, uzņemot attēlus ar skatu meklētāju vai tiešā skata režīmā, kā arī filmu ieraksta laikā.   

Viedā funkcija 
Kameras K-1viedā funkcija (Smart Function) ir pilnīgi jauna kameras operētājsistēma, kas savstarpēji saskaņo virkni funkciju un lietošanas ērtumu. Šī funkcionālā kameras operētājsistēma ļauj ātri izvēlēties un uzstādīt vēlamo funkciju, izmantojot tikai divus uz kameras augšējā paneļa izvietotos regulatorus, bez nepieciešamības lietot ekrāna izvēlni LCD monitorā.  
  
Iebūvēts GPS modulis un elektronisks kompass
Kamera K-1 ir aprīkota ar iebūvētu GPS moduli un elektronisku kompasu, kas abi kopā parāda kameras virzienu LCD monitorā. Šīs funkcijas ļauj pievienot Exif datus ierakstītajiem attēliem, tajā skaitā attēla uzņemšanas vietu, virzienu un laiku (izmantojot universālo koordinēto laiku (UTC)). Tas ir īpaši parocīgi situācijās, kur nepieciešama iepriekšēja rūpīga sagatavošanās attiecībā uz uzņemšanas virzienu, kā, piemēram, uzņemot saulrieta skatus un debess ķermeņus.  
   
Funkcija Astrotracer
Pilnībā izmantojot tās GPS moduļa, elektroniskā kompasa un vibrāciju samazināšanas (SR) mehānisma funkcionalitāti, kamera K‑1 padara vienkāršu debess ķermeņu astrofotografēšanu bez ekvatoriālā teleskopa palīdzības. Balstoties uz GPS sensoru sniegtajiem ģeogrāfiskā platuma datiem un citiem ietekmējošiem faktoriem (kameras virziens un horizontāla/vertikāla noliece), par ko informē dažādie sensori, kamera K‑1 aprēķina debess ķermeņu kustību un tad ar milzīgu precizitāti sinhronizē tās attēla sensora kustību ar šo debess ķermeņu kustību. Tā kā zvaigznes tiek tvertas bez gaismas švīkas efekta pat ar pagarinātu ekspozīcijas laiku, varat uzņemt blāvas, ar neapbruņotu aci grūti saskatāmas zvaigznes kā punktveida attēlus.  

Optiskais skatu meklētājs ar gandrīz 100% redzes lauku
Kameras K-1 optiskajam skatu meklētājam ir gandrīz 100 procentīgs redzes lauks ar 0,7 reižu palielinājumu, kas nodrošina asu, skaidru objekta skatu un lielu, precīzi noteiktu attēla laukumu — 35 mm pilnkadra vienobjektīva spoguļkameras priekšrocības. Turklāt šis skatu meklētājs nodrošina kristālskaidru attēla laukuma skatu bez jebkādām deformācijām arī kadra malās. Fokusēšanas ekrāns Natural Bright Matte III atvieglo fokusa punkta noteikšanu pat manuālā fokusa darbības laikā.   

Wi-Fi savienojamība
Izveidojot bezvadu savienojumu starp kameru K‑1 un savu viedtālruni, varat uzņemt attēlus no attāluma vai pārlūkot tos sava viedtālruņa ekrānā. Piedevām varat izvēlēties dažādas attēlu uzņemšanas funkcijas un mainīt to iestatījumus, regulēt fokusu, atbrīvot slēdzi un pārbaudīt ierakstītos attēlus.

Slots divām atmiņas kartēm
Kameras K-1 karšu slots pieņem divas SD atmiņas kartes un ļauj izvēlēties starp trīs datu reģistrēšanas režīmiem: “Serial” (virknes) — liela datu apjoma uzglabāšanai secīgā kārtībā no vienas kartes otrā; “Duplicate” (dublēšana) — vienkāršotai datu rezerves kopiju izveidei; “RAW/JPEG sadalījums” — datu failu nošķiršanai atkarībā no ieraksta formāta. Pie tam vienā atmiņas kartē uzglabāto attēlu ir iespējams pārkopēt uz otru atmiņas karti.  

Sensors

Efektīvie megapikseļi
36,4
Megapikseļi
36 megapikseļi
Sensora izmērs
Pilnkadra
Sensora tips
CMOS
Sensora izmērs
35,9 × 24 mm
Pilnkadra
Pilns kadrs
Crop faktors
Malu attiecības
3 : 2
Lielākais attēla izmērs
7360 × 4912
Mazākais attēla izmērs
1920 × 1280
Attēlu apstrādes procesors
PRIME IV
ISO
100 – 204 800
1/3, 1/2 vai 1 EV solis
Filtri
Primāro krāsu filtrs
Izvēles kropļojumnovērses filtrs
Putekļu noņemšana
DRII (Dust Removal II)
Krāsu telpa
sRGB
Adobe RGB

Bajonete

Bajonete
Pentax KAF
Saderīgi objektīvi
Pentax KAF3
Pentax KAF2 ( saderīgs ar elektronisko tālummaiņu)
Pentax KAF
Pentax KA

Attēla stabilizators

Attēla stabilizators
Attēla stabilizatora dizains
Attēla sensora pārbīdes tipa
Sensor Shift Shake Reduction (SR II)
Stabilizatora virziens
5 asu
Stabilizatora veiktspēja
5 soļi

Fokusēšana

Fokusēšanas sensors
SAFOX 12
Kontrasta noteikšanas autofokuss tiešā skata režīmā
Autofokusa punkti
33
25 krusteniska veida punkti
AF sensora darbības diapazons
-3 – 18 EV
Autofokusa režīmi
Viens kadrs
Nepārtrauktais
Manuāls
Manuālās fokusēšanas palīdzība
Focus Peaking (maksimālais fokuss)
Fokusa fiksācija

Fokusu var fiksēt, līdz pusei nospiežot slēdža pogu (viena servo AF)
Fokusa punkta izvēle
Automātiska (33 punkti)
Paplašināts apgabals (S, M, L)
Apgabala izvēle
Punkts
Centrālais punkts
AF palīggaisma

Ekspozīcijas mērīšana

Mērīšana
TTL mērīšana
86000 pikseļu RGB sensors
Mērīšanas diapazons
-3 – 20 EV
Režīmi
Vairāksegmentu (izvērtējošā) mērīšana
Centrēti svērtā vidējā mērīšana
Punktveida
Automātiskās ekspozīcijas fiksators

Līdz pusei nospiežot slēdža pogu
Ekspozīcijas kompensācija
±5 EV
1/3, 1/2 vai 1 EV solis
Ekspozīcijas braketēšana
2, 3 vai 5 kadri

Slēdzis

Slēdzis
Elektroniski kontrolējams
Vertikāli pārvietojams fokusa plaknes slēdzis
Elektroniskais aizvars
Tikai Pixel Shift režīmā
Slēdža ātrums
1/8000 – 30 sek.
Ar 1/3 vai 1/2 EV soli
Ilglaicīga ekspozīcija (Bulb)

Attēlu uzņemšana

Režīmi
Automātisks
Programma
Apertūras prioritāte
Slēdža prioritāte
Jutīguma prioritāte
Slēdža un apertūras prioritāte
Manuāls
Ilglaicīga ekspozīcija (Bulb)
X (zibspuldzes x-sync ātrums)
Pielāgots (5)
Scēnu režīmi
Uzņemšanas režīmi
Atsevišķa foto uzņemšana
Nepārtrauktā uzņemšana (ātra)
Nepārtrauktā uzņemšana (vidēja)
Nepārtrauktā uzņemšana (lēna)
Automātisks taimeris 2 sek.
Automātisks taimeris 12 sek.
Nepārtrauktā uzņemšana ar automātisko taimeri
Attāla vadība (bez aizkaves)
Attāla vadība (3 sek.)
Attāla vadība (nepārtrauktā uzņemšana)
Braketēšana
Spoguļa bloķēšana
Intervāla uzņemšana
Digitālie filtri
Attēlu nepārtrauktā uzņemšana
4,4 kadri/sek. [Ātra]
RAW: līdz 17 kadriem
JPEG: līdz 70 kadriem
3 kadri/sek. [Vidēja]
RAW: līdz 20 kadriem
0,7 kadri/sek. [Lēna]
RAW: līdz 100 kadri
JPEG: līdz 100 kadriem
JPEG+RAW

Baltās krāsas balanss

Baltā balansa mērījums
Sistēma, kas ietver CMOS attēla un gaismas avota noteikšanas sensorus
Baltā balansa režīmi
Automātisks
Saulesgaisma
Mākoņains
Ēna
Fluorescējošs (4)
Kvēlspuldze
Zibspuldze
CTE
Manuāls
Krāsu temperatūra
Baltā balansa kopēšana no saglabāta attēla

Videoieraksts

Video ierakstīšana
Full HD 1920 × 1080
Video izšķirtspēja
[FullHD] 1920 × 1080 60i/50i
Citi formāti
[FullHD] 1920 × 1080 30p/25p
[FullHD] 1920 × 1080 24p
[HD] 1280 × 720 60p/50p
Ieraksta ilgums
25 minūtes (maks.)
Līdz 4GB fails
Mikrofons
Iebūvēts stereo mikrofons

Failu formāti

JPEG
EXIF 2.3
DCF 2.0
RAW
PEF
DNG
14 bitu bezzudumu saspiešana
Video formāts
MOV (Video: H.264/MPEG-4 AVC; Audio: Linear PCM stereo)

Skatu meklētājs

Skatu meklētājs
Optiskais
Skatu meklētāja tips
Pentaprizma acu līmenī
Pārklājums
100%
Palielinājums
0,70×
Dioptriju korekcija
-3,5 – +1,2
Fokusēšanas ekrāns
Natural Bright Matte III
Spogulis
Ātrās atgriešanās pusspogulis
Pārraide: atspulga attiecība 40:60
Lauka dziļuma priekšskatījums

Ar asuma dziļuma priekšskatījuma pogu

LCD monitors

Displeja tips
TFT LCD
Displeja izmērs (collas)
3,2
Rastra punkti
1 037 000
Ekrāna novietojums
Grozāms un noliecams
Skārienekrāns
Kadra pārklājums
100%
Pielāgojumi
Spilgtums
Piesātinājums
Live View (tiešais skats)

Atmiņa

Atmiņas kartes sloti
2
Atmiņas kartes tips
SD
SD / SDHC
SDHC (UHS-I)
SD / SDHC / SDXC
SDXC (UHS-I)
Citi
Otro atmiņas karti var izmantot: pirmās kartes aizpildīšanās gadījumā, datu rezerves kopiju vai atsevišķai RAW+JPEG kopiju glabāšanai.
Attēlus var kopēt no vienas atmiņas kartes uz otru
Eye-Fi kartes atbalsts
FLU kartes atbalsts
Attēlus var kopēt no vienas atmiņas kartes uz otru

Zibspuldze

Zibspuldzes ekspozīcijas kompensācija
-2 – +1 EV
Ārējā zibspuldze
Ārējās zibspudzes ar P-TTL atbalstu
Zibspuldzes ar standarta karsto pēdu manuālajā režīmā
Karstā pēda

ISO 518 standarta karstās pēdas stiprinājums
Zibspuldzes sinhronizācija
1/200 sek.

Interfeiss

USB
microUSB 2.0
Video
microHDMI (Type D)
Skaņa
3,5 mm mikrofona ieeja
3,5 mm austiņu izeja
Tālvadības pults interfeiss
2,5 mm
Tālvadība
Pentax tālvadības kabelis CS-205
Pentax tālvadības pults O-RC1
Izmantojot pievienotu viedtālruni
Bezvadu
WiFi IEEE 802.11 b/g/n
Bluetooth
No
NFC
No
Citi savienojumi
PC terminālis
Savienojamība
WiFi
GPS

Iezīmes

GPS
Elektroniskais līmenis
Panorāma
HDR
Intervāla fotografēšana

2 sek. - 24h intervāls
Līdz 2000 kadriem
Iespējama laika aizkave

Enerģijas avots

Baterija
D-LI90 litija akumulators
Izturība
760 kadri (CIPA)
Ārējais barošanas avots
Maiņstrāvas adaptera komplekts K-AC132
Battery grip model
Pentax Battery Grip D-BG6

Korpuss

Aizsardzība pret apkārtējās vides iedarbību
Aizsardzība pret putekļu un laika apstākļu ietekmi
87 dažādi blīvējumi
Krāsa
Melna / sudrabota
Augstums (mm)
110
Platums (mm)
136,5
Dziļums (mm)
85,5
Svars (tikai korpuss)
925 g
Svars (ar akumulatoru un atmiņas karti)
1010 g
Komplekts
Korpuss ar objektīvu
Komplektā iekļauts objektīvs
Pentax D-FA 28-105mm f/3.5-5.6 ED DC WR
Iepakojumā ietilpst
Litija akumulatorsD-LI90
Akumulatora lādētājs D-BC90
Okulāra vāciņš
Okulāra gumija
Plecu siksna
Karstās pēdas aizsargvāciņš
Korpusa vāciņš
Bateriju bloka kontakta vāciņš
Karstās pēdas vāciņš

Produktu kodi

EAN
027075295124
0027075295124
Ražotāja kods
19582

Pasūtījumiem virs 99 € Photopoint piedāvā bezmaksas piegādi Igaunijas teritorijā. Ieskatieties cilnē „Piegāde”, lai iegūtu precīzāku piegādes cenu aprēķinu.

Jūs varat izvēlēties vēlamo piegādes veidu iepirkumu grozā:
Omniva paku termināls

Jūs varat pasūtīt preces uz jebkuru no Omniva paku termināļiem. Izvēlieties vēlamo termināli iepirkumu grozā. Līdzko sūtījums ieradīsies, Jums tiks nosūtīts SMS ziņojums ar unikālu kodu. Dodieties uz termināli nedēļas laikā, ievadiet kodu un paņemiet savu sūtījumu. Tas ir tieši tik vienkārši!
Omniva paku termināļu adreses skatīt šeit. Omniva kurjera piegāde

Kurjers nogādās Jūsu preces no Photopoint tieši uz Jūsu norādīto adresi. Piegāde tiek veikta darba dienās no 08:00 līdz 17:00. Kurjers Jums piezvanīs pirms ierašanās, tāpēc turiet savu telefonu tuvumā. Lūdzu, pārliecinieties, ka piegādes galamērķī atrodas persona, kas būs ir tiesīga saņemt sūtījumu.
Šī prece ir mūsu krājumā un gatava nosūtīšanai. Pasūtiet Photopoint interneta veikalā jau tagad, un šī prece tiks piegādāta pie Jūsu durvīm 1-2 darba dienu laikā.

Šī prece pieejama apskatei un iegādei sekojošos Photopoint mazumtirdzniecības veikalos

Photopoint, Kristiine keskus: Endla 45, Tallinn

Photopoint, Ülemiste keskus: Suur-Sõjamäe 4, Tallinn

Photopoint, Tartu Kaubamaja: Riia 1, Tartu

Photopoint, Rocca al Mare: Paldiski mnt 102, Tallinn

Photopoint, Kvartal: Riia 2, Tartu

Photopoint, Lõunakeskus: Lääneringtee 39, Tartu

Uzmanību! Mazumtirdzniecības veikala krājumu statuss netiek atspoguļots reālajā laikā un neparedz rezervācijas. Papildus informācijai par pieejamību, lūdzu, sazinieties ar mazumtirdzniecības veikalu. 

Preču salīdzinājums

Aizvērt